Wednesday, 21 September 2011

Creme Caramel

Anda pernah dengar creme caramel pudding atau nama lain puding gula perang..okeh..dkt pasar malam atau kedai makan salu ada jual.Harga dalam satu seringgit..Tapi yang dijual salunya mesti ada campur telur yang...seryes..sy mmg x bole blah bila mana rase telur die mmg tersangat lah kuat..Tapi diorg xnk plak ltak name puding karamel telur..Haha..Jadi,alternatifny ialah buat sendri..Mcm mane nk buat sendiri..tu kena tunggu lain episod.ni sy tunjuk yg dh siap..




okeh..ni mmg hasil buat sendiri tapi segala proses tepung menepung plak adalah dr satu jenis produk..nnti kiter citer mane nk dpt bahan2 dan cara2 di lain post..stay tuned..owh..suka diingtkn..ni bukan creme caramel telur dan telur bukan sebahagian dr isi pembuatan..

oklah..presentation mmg agak x bes..jgn komen..haha
okeh..ni die punye produk dr White Wings..pernah dengar..hehehe



Hasilnya adalah sangat mengkagumkn tp ada sikit trick nak buat bende ni walopn die instant..Hanya perlu tambah susu dan air..hehe..Yang tu nnti kiter citer lain..ok.steady..bye.hahah


1 comment:

kOmeN la aPa yAnG PaTuT