Friday, 30 September 2011

NaSi ArAb ( LaMb MaNdi = KamBing X MANDI )

Pernah dengar LaMb Mandi atau pun nasi mandi kambing..Ia sebenarnya adalah kambing yang dimandikan dengan menggunakan air beras di negeri arab.Tradisi ini adalah dari zaman turun temurun.Ianya tidak terhad kepada kambing sahaja,ayam mau pun lembu juga boleh dimandikan menggunakan teknik serupa.Walau bagaimanapun kambing adalah lebih popular dan sinonim kerana kambing popular sebagai makhluk yg x mand..Kalau mak2 atau ibu2 atau mother2 kita marah anak malas mandi,salu mest gtau malas mandi macam kambing walhal bukan kambing sahaja yang malas mandi,banyak lagi binatang yg malas mandi seperti tenuk dan jugak agas2..haha..sekian sahaja mitos nasi arab yg sy reka sendri..




Location : Kota Damansara , Petaling Jaya ( depan Giant Kota Damansara )

Okeh..ni kite sambung citer betul punye..Nasi arab ni berasal dr Yemen dan ia adalah sejenis nasi beriani.Tp bukan macam nasi beriani Malaysia punya la,ni xda ayam merah.Haha..Rujukan lbey lanjut boleh tanya wiki pak dia nasi arab .Jadi bagaimana rasanya..Sedap dan terbaik.Sy makan kambing,isinya lembut,memang menggetap bibir la..


kasi teleng kepala skit

hahaha...

Setelah habis sesi teleng kepala,ringkasanny,di restoran nasi arab ni juga ada menjual pelbagai jenis lagi makanan arab.Yang penting sedap..

tu dia tempat masak ayam ngn kambing..ada tempat guna ketuhar arang tp harga die pn ehem2..

nasi ni cukup utk 2 org makan

okeh..ini kambing utk sorg mkn saja..tq
sup..er..sup kambing kot..nth
ni sos...er...nth la.mcm coleslaw pn ada jgk..
itu sj..sekian..steady..owh..sepinggan RM14 utk kambing.Kalo ayam mandi,murah sikit..




4 comments:

  1. perhhhh sedap....anyway...good luck ya.. :)

    ReplyDelete
  2. tu la kak..x smpt nk say gudbye tgk2 dh ilang.haha

    ReplyDelete

kOmeN la aPa yAnG PaTuT